Logo-design

Logo-design er overalt, og for folk flest er logoer en kontinuerlig påminnelse om et firma eller et produkt.

Logo er for våre klienter er det noe som skal gjøre at deres merkevare gjenkjennes. Og for oss som designer dem er det en grafisk legemliggjøring av klientens visjoner.

Logo DesignBli synlig med logo-design

I likhet med det meste vi sysler med her på Nettrafikk koker også prosessen med logoer ned til synliggjøring på nett. Det har aldri vært viktigere å støtte opp om et produkt, tjeneste eller bedrift med en helstøpt nettside.

Samtidig vrimler det av nye aktører på markedet. Det blir stadig vanskeligere å skille seg ut fra mengden.

Logo-design gir identitet

Logoen er et aspekt ved et selskaps merke og økonomiske identitet. Dens form, farger og fonter skal være tydelig forskjellige fra andre logoer i samme marked.

Paul Rand, en av verdens største aktører innen logo-design, sa følgende til László Moholy-Nagy:

”Logoen er et flagg, en signatur, et våpenskjold, et gateskilt. Logoen skaper ikke salg direkte, den gir identitet. En logo er sjeldent en beskrivelse av forretningen. En logo henter mening fra kvaliteten på det den symboliserer, ikke motsatt. En logo er mindre viktig enn produktet den representerer; samtidig er det den representerer viktigere enn det ser ut til. Temaet for en logo kan være hva som helst.”

Prosessen med logo-design

Logo Design

Når man ser sluttresultatet av arbeidet virker det tilsynelatende enkelt å sysle med logo-design – det er det ikke.

Hos Nettrafikk ser prosessen normalt slik ut:

  • Samtaler med klienten for å bli bedre kjent og forstå hva vedkommende ønsker.
  • Undersøkelser av den aktuelle industrien, dens historie og selskapets konkurrenter.
  • Se nærmere på vellykkede logo-design, samt nåværende trender og stiler. Vi følger ikke med for å etterligne, men for å være bevisste og se hva som tåler tidens tann.
  • Sketsjer og konsepter utvikles på bakgrunn av undersøkelsene som har blitt utført.
  • Refleksjon og modning av idéer. Vi tar oss tid, bevilger oss en liten pause fra prosjektet og returnerer med et nytt blikk på situasjonen.
  • Vurderer forslagene sammen med kunden, og blir enige om retningen videre.
  • Presentasjon av de aller beste logo-alternativene. Vi viser også logoene i sammenheng med det øvrige visuelle uttrykket til nettsiden.
  • Levering av filene med den endelige logoen og videre oppfølging.

Nettrafikk skaper effektivt logo-design

Vi hjelper deg med formgivningen av et egenartet logo-design uten at det blir unødvendig komplisert. Resultatet er enkelt, minneverdig, varig, anvendelig og tilpasset din bedrift.

Ring oss på +47 21 39 94 11 for en uforpliktende samtale om logo-design. Du kan også sende en epost til post@nettrafikk.no, eller benytte kontaktskjemaet på denne siden.

Var denne artikkelen nyttig?
Ring oss
Send en e-post