Responsivt design

Hver dag vokser utvalget av enheter som benyttes for å se på din nettside. Den sikreste metoden for at siden skal fremstå like bra på alle flater er responsivt design.

Hva er responsivt design?

Med responsivt design menes at størrelsen på og utformingen av din nettside automatisk tilpasses sitt miljø, det vil si justeres til ethvert operativsystem og enhver skjermstørrelse. Denne tilnærmingen optimaliserer brukeropplevelsen ved å minimere arbeidet brukerne selv må gjøre for å orientere seg på internett via mobile enheter.

Responsivt Design

Innhold tilpasset alle skjermer

Ved utforming av nettsider bør man hele tiden ha ulike skjermstørrelser i bakhodet. Tekstene og deres fonter skal også være leselige på mindre skjermer, knapper skal ikke være så små og nær hverandre at man trykker feil ved et uhell, og det skal ikke være nødvendig å sveipe seg bortover siden for å se et helt bilde eller lese en hel setning. Responsivt design sikrer at alt innhold kommer tydelig frem – uansett.

Hvorfor responsivt design?

Det er langt mer hensiktsmessig og kostnadseffektivt å utvikle én nettside, enn å skape og vedlikeholde innhold for flere forskjellige plattformer. Responsivt design betyr at innholdet på én enkelt URL tilpasses de besøkendes skjermer, fremfor at man utvikler egne mobilsider og egne apper for best mulig fremvisning. Responsivt design forenkler i tillegg markedsføring på nett og søkemotoroptimalisering. I tiden fremover vil vi dessuten antakelig se et skifte fra applikasjoner, som er dyre å utvikle, til responsivt design for nettlesere.

Responsivt Design

Responsivt design belønnes av søkemotorer

18.november 2014 implementerte Google merking av mobilvennlige sider ved søk fra nettbrett og mobiltelefoner. Kort tid senere fulgte Bing etter. Dette er første steg mot mobilspesifikke søk som prioriterer brukervennlighet i enda større grad enn tidligere. Det innebærer også eventuelt enda lavere rangeringer for nettsider som ikke er tilpasset mobile enheter. Responsivt design er mobilvennlig design.

Se om din nettside er mobilvennlig

Fremgangsmåte for responsivt design

Nettrafikk har erfart at de følgende punktene gir best resultater i praksis:

  • Sjekk innholdet på siden – det må være unikt og engasjerende uansett plattform
  • Start i det små (mobil først) – ikke alt blir perfekt på første forsøk. Vi starter med å få siden til å se bra ut på både desktop og mobil, så kommer nettbrett i steg 2.
  • Tenk mer på nettleser, mindre på Photoshop – bilder og tekst må se bra ut uansett hvilken nettleser som anvendes
  • Gjør det modulbasert – da blir det enklere å skalere innholdet til ulike skjermer
  • Alltid optimalisere – ting er alltid under endring, og det er alltid noe som kan forbedres

Responsivt design – en selvfølge hos Nettrafikk

Vi anbefaler alle våre klienter å benytte responsivt design. Det er både i tråd med Googles anbefalinger og noe vi selv har meget gode erfaringer med.

Kontakt Nettrafikk

Ta gjerne en telefon til oss på +47 21 39 94 11 for en uforpliktende prat om responsivt design, eller fyll ut skjemaet til høyre med det du måtte ha av spørsmål.

Var denne artikkelen nyttig?
Ring oss
Send en e-post