Facebook lanserer Marketplace

04/10/2016 - - Nettrafikk

Et utvalg av grupper for omsetning av varer/tjenester i OsloFacebook har lenge blitt brukt som kjøps- og salgskanal i åpne og lukkede grupper, og Facebook lanserer nå Marketplace – et sted hvor man kan kjøpe og selge sine egne produkter i lokalområdet.

Det finnes utrolig mange grupper som er lagd for dette formålet allerede på Facebook, og det er vanskelig å vite hvilken gruppe man skal melde seg inn i. I Oslo-området alene finnes det et utall forskjellige grupper med dette formålet.

Lokalt rubrikkmarked

Når Marketplace kommer vil man kunne legge ut sine produkter direkte på Facebook, og alle som er i nærheten vil kunne se produktet ditt. Dette vil gjøre det mye enklere for både de som skal kjøpe og selge, så slipper man å melde seg inn i utallige grupper for å være sikker på at man når riktig person med sitt produkt.

Tar opp konkurransen med Finn.no

Dette vil jo bli en direkte konkurrent til Finn som er Norgesledende på rubrikkmarkedet. Fordelen til Finn vil være at de ikke bare begrenser seg på lokalområdet man befinner seg i, men igjen så er Norge et lite land – og vi vet enda ikke hvor lokalt Marketplace vil bli.

Vårt inntrykk av MarketplaceSlik ser førsteutgaven av Facebook Marketplace ut på mobil

Marketplace ser veldig pent ut, og Facebook har den store fordelen i at de fleste allerede er på Facebook. Man behøver med andre ord ikke å laste ned en ny app eller lage en ny bruker. For å benytte dette følger man fire enkle steg;

  1. Ta bilde av produktet eller last opp fra kamerarullen
  2. Legg til produktnavn, beskrivelse og pris
  3. Bekreft lokasjonen og velg kategori
  4. Publiser

Foreløpig vil Marketplace kun være tilgjengelig i USA, Storbritannia, Australia og New Zealand, men vil rulleres ut i løpet av de neste månedene til resten av verden.

Vi kan hjelpe med deg med sosiale medier

Hos Nettrafikk AS holder vi oss oppdatert på endringer som har skjedd og som vil skje i sosiale medier, og hjelper bedrifter med sosiale medier Har du spørsmål til oss eller lurer på om vi kan hjelpe din bedrift?

Ta kontakt på 21 39 94 11, send oss en epost på post@nettrafikk.no eller benytt vårt kontaktskjema.

Var denne artikkelen nyttig?
Ring oss
Send en e-post