Facebook-oppdatering belønner SEO-innsats

07/08/2017 - - Nettrafikk / 2 min lesetid (301)

Raske nettsider vil fremover bli vist høyere i Facebook sin nyhetsfeed.

Husker du i gamle dager, da det å laste inn en nettside kunne ta timesvis, og bare noen få hadde mobiltelefon? I dag er det faktisk flere nordmenn med smarttelefon enn med blå øyne*. Og vi blir irriterte dersom det tar mer enn et par sekunder å laste inn en nettside. Over halvparten forlater en side dersom det tar mer enn 3 sekunder å laste den inn på mobilen.

Facebook kommer nå med en oppdatering som belønner raske og mobiltilpassede nettsider med bedre plassering og flere visninger i nyhetsfeeden!

Raske nettsider blir enda viktigere!

Facebook, som alltid har brukernes interesser i fokus, har derfor lansert en oppdatering som sørger for at lenker til sider som lastes raskt på mobil vil vises først i nyhetsoppdateringen.

I Nettrafikk jobber vi kontinuerlig med å få nettsidene til våre kunder til å laste raskest mulig. Dette er en viktig SEO-faktor i alle store søkemotorer, og det er derfor veldig hyggelig at Facebook nå også belønner slik innsats!

Facebook vil gi brukeren en rask opplevelse

En rekke faktorer spiller allerede inn på hva slags innhold du får se i nyhetsoppdateringen. Er du for eksempel koblet til et tregt mobil- eller trådløst nett, vil Facebook vise deg færre videoer. Forhåndsinnlasting av innhold er også med på å bedre brukeropplevelsen, selv med dårlig forbindelse.

Og nå vil altså lenker til kjappe, mobilvennlige sider få både bedre plasseringer og flere visninger. Lenker til sider som tar lang tid å laste inn, vil havne nederst i brukernes oppdatering, og dermed få færre visninger.

Ønsker du hjelp med SEO eller sosiale medier? Ta kontakt på post@nettrafikk.no eller 21 39 94 11.

*At 80% av Norges befolkning har blå øyne, er hentet fra en sak på spania24.no. Dette bør nok tas med en klype salt… At 81% av nordmenn har en smarttelefon kommer derimot fra meget kredible kilder!

Var denne artikkelen nyttig?
Ring oss
Send en e-post