Google AdWords Quality Score

24/01/2014 - - Nettrafikk

Hva er Quality Score og hvorfor er det viktig?

Quality Score er en indikator på kvalitet som Google AdWords gir til dine søkeord, ofte også forkortet som QS. På norsk bruker man gjerne begrepet kvalitetspoeng. QS, eller kvalitetspoeng, gis på en skala fra 1 til 10, hvor 1 er det laveste og 10 er det høyeste. Tallet sier altså noe om hvor relevant ditt søkeord er.

Google AdWords Quality ScoreHvordan kalkuleres Quality Score?

QS regnes ut fra en rekke ulike elementer, men her er noen av de viktigste:

Hvorfor er Quality Score viktig?

Hovedgrunnen til at QS er viktig er at det er dette som sammen med ditt unike cpc-bud som utgjør din Ad Rank i Google AdWords. Det vil si at jo høyere QS du har, jo sterkere stiller du i forhold til dine konkurrenter i rangeringen på Googles betalte annonseplasser. Med andre ord kan en høy QS føre til at du betaler mindre per klikk og samtidig oppnår bedre plasseringer på resultatsiden.

Hvordan forbedrer jeg min Quality Score?

I Google AdWords handler alt om relevans. Jo mer relevant dine annonser er, desto høyere QS vil du oppnå på alle nivåer i din konto. Her er noen enkle grep du ta kan ta:

  • Opprett annonsegrupper med få søkeord i hver gruppe, på den måten blir det enklere å lage annonser som er relevante
  • Lag flere annonsetekster til hver annonsegruppe, teksten må være relevant i forhold til søkeordene og til landingssiden. Følg nøye med på hvordan de ulike annonsene presterer, og gjør justeringer deretter
  • Sørg for at landingssider er brukervennlige, og at de gjenspeiler innholdet i annonser og søkeord
  • Eksperimenter, test og finn ut hva som fungerer best. Over tid vil du opparbeide deg god kontohistorikk som gjør det enda enklere å oppnå høy Quality Score i Google AdWords.

Om du har spørsmål om Quality Score eller andre temaer innen Google AdWords kan du kontakte Nettrafikk AS direkte på telefonnummer 21 39 94 11 eller send en epost direkte til dan@nettrafikk.no

Var denne artikkelen nyttig?
Ring oss
Send en e-post