Slik baker du SEO inn på nettsiden din!

14/02/2017 - - Nettrafikk

Leses med glimt i øyet og en liten dose humor!

seo-kakeSEO Forberedelser: 10 minutter
SEO Koketid: 12 måneder

Ingredienser for SEO:

 • 1 stk søkeordsrepetisjon i title
 • 1 stk søkeordsrepetisjon i metabeskrivelse
 • 1 stk søkeordsrepetisjon i h1-overskrift
 • 1 stk søkeordsrepetisjon i ingressen
 • 7 gram synonymer gjennom tekst
 • 1 teskje søkeordsrepetisjon i bilde
 • 2000 gram godt innhold!

Fremgangsmåte for å bake inn SEO på nettsiden din:

Den beste sjansen for å få nettsiden din synlig er å få på plass så godt innhold – at det gir et bedre svar enn de sidene som er synlige per i dag, men med en liten dose SEO kan man sikre at Google, Bing og øvrige søkemotorer raskere forstår innholdet på din side – og slik gjør du det:

 1. Avklar intensjonen bak søkeordet du ønsker å rangere for, og produser innhold som er skrevet for å svare bedre på denne eller disse intensjonene enn de sidene som rangerer per i dag.
 2. Skriv en god tittel for siden som både forklarer hva siden inneholder, men som også bruker kjente virkemidler fra markedsføringsfaget for å tiltrekke seg besøkende på riktig grunnlag! Sørg for å inkludere søkeordet du ønsker å rangere for!
 3. Bygg opp under denne tittelen med en god metabeskrivelse, og her har man god plass til å inkludere en repetisjon av søkeordet man ønsker å bli synlig for!
 4. Søkeordet bør også være inkludert i første overskrift, men ikke vær redd for å bruke entall/flertallsformer om dette gir en bedre overskrift – denne behøver ikke være helt lik sidens tittel.
 5. Søkeord eller variasjon av søkeord bør komme tidligst mulig i første avsnitt, men deretter kan man benytte seg av synonymer. La teksten flyte naturlig og bruk de ordene som best passer.
 6. Bilder er viktige for å gi en opplevelse av rikt innhold, og i bilder bør filnavn knyttes opp mot sidens tema (bildet bør forsåvidt også det). Alternativ tekst bør forklare hva bilde viser til de som ikke laster/ser det av forskjellige årsaker, og er det naturlig – inkluder søkeordet her. Bildetittel åpner også opp for en slik repetisjon.
 7. Om intensjonen bak søkeordet passer med en lengre artikkel – skriv en lengre artikkel, om intensjonen derimot er å få raskt svar – kom raskt til saken. Det viktigste er at siden svarer best mulig til intensjonen bak søket. Forsøk dersom det er naturlig å besvare spørsmål relatert til hvem, hva, hvor, hvordan, hvorfor og når. Dette er ting folk ofte er opptatt av.

Håper oppskriften hjelper deg å bake inn god SEO på din side, og håper det smaker!

Du må gjerne ringe Nettrafikk på telefon 21 39 94 11 eller sende en epost til post@nettrafikk.no om du ønsker hjelp med SEO for dine nettsider!

Var denne artikkelen nyttig?
Ring oss
Send en e-post