Instagram

I 2012 kjøpte Facebook opp Instagram, som da var det nest største sosiale mediet i Norge. Snapchat har nå overtatt andreplassen – men hvem vet hvor lenge det varer! Over 40% av alle nordmenn over 18 år har en Instagram-konto, og plattformen er særlig populær blant en målgruppe som mange ønsker å nå, nemlig kjøpesterke kvinner.

Mens Facebook handler om engasjement, er Instagram en plattform for inspirasjon, og et sted hvor mange oppdager nye produkter. Her er det viktig å tenke visuelt, i form av lekre bilder og lekne dynamiske annonser eller videoer, enten i nyhetsoppdateringen eller som fullskjermsannonser i Instagram stories.

Man kan bruke Facebooks annonseringsverktøy for å annonsere på Instagram, med de samme målrettingsmulighetene som for Facebook-annonser, så man behøver ikke lenger bruke tid på å opparbeide seg mange følgere for å nå ut med et budskap, man behøver ikke engang en egen Instagram-konto for å annonsere her.

5 tips til bedrifter på Instagram

  1. Et bilde sier mer enn tusen ord. Ja, du kan skrive langt, men det første man ser er bildet, etterfulgt av to korte linjer med tekst. Vil man at folk skal lese mer enn dette, må bildet og den korte tekstsnutten fenge såpass at man tar et aktivt valg om å lese mer.
  2. Skap et gjenkjennbart visuelt uttrykk. Enten gjennom motiver, fargeskalaer eller bruk av logo.
  3. Tenk helhetlig. Se på hele profilen som et galleri. Når man ser alle bildene sammen, er det en rød tråd?
  4. Bruk enkle hashtagger. Lag en eller flere tagger som er unike for din bedrift, men lette å huske. Er de lette å huske, er de også lette å bruke for andre, slik at de kan tagge bedriften din i relevante poster. Inkluder gjerne andre hashtagger som er relevante for din bransje, og som det kan tenkes at din målgruppe søker på.
  5. Lag en bildebank med bilder og videoer av høy kvalitet. Instagram er en mobil plattform, men det betyr ikke at postingen trenger å være spontan. Det finnes gratisprogrammer som gjør det enkelt å poste fra datamaskinen.

Nettrafikk hjelper deg på Instagram

Vi kan hjelpe deg med alt fra strategi til innholdsproduksjon og annonsering.
Ta kontakt med Nettrafikk på telefon +47 21 39 94 11 eller post@nettrafikk.no.

Var denne artikkelen nyttig?
Ring oss
Send en e-post