Snapchat

Snapchat er Norges nest største sosiale medium, med 2,2 millioner brukere.
Norge var et av de første landene til å trykke Snapchat til sitt bryst, og mens mange kanskje ser på Snapchat som et utpreget ungdomsmedium, og tonen er leken og uformell, er 46% av de norske brukerne over 35 år.

Snapchat stavet med Scrabble-bokstaver.

Hvorfor skal bedriften din være på Snapchat?

Bedrifter må opprette konto på lik linje med privatpersoner. Det krever at man må jobbe hardt for å opparbeide seg følgere, og for å beholde dem. Men har du først fått følgere, er dette personer som allerede er interessert i merkevaren og det du har å si, og et ypperlig utgangspunkt for å bygge kundeforhold. Dette forutsetter at man har personer som kan drifte Snapchat i tråd med bedriftens profil. Kontinuerlig tilstedeværelse er tidkrevende arbeid! Men dersom det nettopp her du treffer kjernemålgruppen din, er det absolutt verdt å vurdere, og mange norske bedrifter kan vise til stor suksess med Snapchat.

Hvordan opprette konto på Snapchat?

  1. Last ned Snapchat-appen hvis du ikke allerede har den. Hvis du allerede har den, logg ut av din private konto.
  2. Opprett en ny konto. Lag et brukernavn, helst bedriftsnavnet. Er dette allerede tatt, prøv å legge til AS, .no eller lignende.
  3. Fortell kundene at dere er på Snapchat og hvorfor de skal følge dere. Dette kan for eksempel gjøres via Facebook, Instagram eller på egne nettsider.

Vi anbefaler å benytte stories, for å kommunisere med flere følgere. Legg ut morsomme, interessante og kreative videosnutter som engasjerer kundene.

Annonsering på Snapchat

Annonsering på Snapchat kan foregå på tre måter:

Den mest tradisjonelle er Snapads. Dette er en 10-sekunders vertikal videoannonse, hvor man kan linke til artikler, appinstalleringer eller websider.

 

Sponsede geofilter. Her setter man opp et filter som blir tilgjengelig for brukere som befinner seg innenfor et bestemt geografisk område.

 

Sponsede linser er den annonsetypen hvor man virkelig kan la kreativiteten få frie tøyler. Her får du en egen snapchatlinse som brukerne kan leke seg med.

Målretting av annonser er foreløpig bare tilgjengelig på nasjonalt nivå i Norge.

La Nettrafikk hjelpe deg på Snapchat

Vi har lang erfaring med å hjelpe bedrifter i sosiale medier. Ta kontakt med Nettrafikk på telefon +47 21 39 94 11 eller epost post@nettrafikk.no.

Var denne artikkelen nyttig?
Ring oss
Send en e-post