Ulovlig annonsering i Google

09/08/2013 - - Nettrafikk

Annonserer du ulovlig på Google?

Det er vanskelig for en bedrift å holde seg oppdatert på lover og regler når du annonserer i Google. En ting som har vært et irriterende punkt for mange er ved søk etter en navnet på bedrifter resulterer ofte til treff hos konkurrentene også.

En dom i EU-domstolen slå nylig fast at det ikke er lov å kjøpe konkurrenters varemerker i Google AdWords, som er Googles annonseplattform. Dersom det er potensielt uklart for forbrukeren at det ikke er den samme tjenesten det annonseres for, er det definert som missvisesende for brukeren.Ulovlig Annonsering

Du kan løse det selv!

Google tar påstander om brudd på varemerkerettigheter svært alvorlig, og det er Google som undersøker saker som tas opp av varemerkeeiere. Men fordi Google ikke er en tredjeparts megler, oppfordrer de varemerkeeiere til å løse sine uenigheter direkte med annonsørene, særlig fordi annonsørene kanskje kjører lignende annonser gjennom andre annonsering programmer. Sende inn din klage til Google om bruken av varemerket ditt i AdWords-annonser så er Google veldig behjelpelige med vegen videre.

Søkemotoroptimalisering viser seg igjen til å være den mest riktige måten å jobbe på med tanke på fremtiden. Ta gjerne kontakt med Nettrafikk hvis du har noen spørsmål.

Var denne artikkelen nyttig?
Ring oss
Send en e-post