De beste byene å være singel på Valentine’s Day i 2021

10/02/2021 - - Nettrafikk

Valentine’s Day er en feiring av kjærlighet som gjerne markeres ved kjøp av gaver, romantisk middag eller en hyggelig kinodate. Men hvordan går det når vi i 2021 oppfordres til å holde avstand?

Vi i Nettrafikk ville finne ut av hvilke byer som har best mulighet for en vellykket Valentine’s Day, til tross for at vi bør holde oss hjemme. Derfor har vi rangert de beste byene basert på andel single, takeout-muligheter, vinlevering og internetthastighet – alt som skal til for å ha en vellykket Valentine’s Day hjemme. 

Her er resultatet:

De beste byene å være singl på Valentine's Day

De beste byene per kategori

For å komme frem til rangeringen over startet vi med å se på byene med flest innbyggere over 18 år og hvor stor andel av disse som er single. Dette kan være nok i seg selv om målet er å matche med flest mulig, eller kjenne litt på at man er mange i samme båt. Men for de som har lyst til å gjøre noe mer ut av Valentine’s Day, er det litt mer som skal til. Derfor har vi også sett på andre faktorer som kan påvirke suksessen til Valentine’s Day tilbragt hjemme.

Det endelige resultatet er basert på en indeks som ser på rangeringen til hver by i de ulike kategoriene. Lurer du på hvorfor Trondheim rangerer så høyt og Asker så lavt? La oss ta en titt på hvordan byene rangerer innenfor hver kategori:

Byene med høyest andel single

Byer i Norge med størst andel single

I rangeringen over byene med høyest andel single er det ikke overraskende at studentbyen Trondheim og Oslo har en delt førsteplass. I Trondheim er 62 % av de single i aldersgruppen 18–29, mens i Oslo er det 38 % som befinner seg i denne aldersgruppen. Drammen som kommer på 3. plass har en jevnere fordeling, der den største gruppen single befinner seg i den eldste aldersgruppen:

Byene med flest takeout alternativer

Byene i Norge med flest takeout alternativer

God mat og ikke minst et godt utvalg er viktig for en vellykket Valentine’s Day. Med 439 takeout-alternativer i Foodora alene kommer Oslo ut på topp, etterfulgt av Bergen med 120 alternativer. Trondheim, Stavanger og Lillestrøm har betydeligere mindre utvalg som kan gjøre det vanskeligere å finne yndlingsretten, men kommer likevel opp i topp 5 av alle byene.

Byene med raskest internett

Byene i Norge med høyest gjennomsnittlig nedlastningshastighet

Skal Valentine’s Day gå til å «binge» romantiske komedier på Netflix, FaceTime middagsdaten, eller delta på speed-date i Clubhouse-appen? Da er det viktig at internetthastigheten din er god nok. Derfor har vi inkludert den gjennomsnittlige nedlastningshastigheten i hver by i beregningen. Nedlastningshastigheten handler om hvor raskt du kan laste ned fra nettet, som for eksempel en film.

Her kommer Bærum på topp med 96 Mbit/s, etterfulgt av Stavanger (93,43 Mbit/), Bergen (93,23 Mbit/s) og Trondheim (92,11 Mbit/s) – det er her du vil oppleve færrest forstyrrelser av alle byene.

Disse byene får vin levert hjem

Et godt glass med vin på Valentine’s Day slår ikke feil, derfor har alle byene med mulighet for hjemlevering fått poeng for det og hjelper dem opp i rangering:

Byer som får vinlevering av Vinmonopolet

Den eneste byen der det ikke er mulighet for hjemlevering er Tromsø, noe som har bidratt til en total rangering på 9. plass.

Best å være singel i storbyene

Hvis du er singel på Valentine’s Day trenger du med andre ord ikke fortvile – i hvert fall ikke hvis du befinner deg i en av landets største byer på denne dagen. Her ligger det meste til rette for at du kan kose deg alene, enten du vil nyte en romantisk middag for én, bruke kvelden til å sveipe på Tinder eller om du foretrekker å kose deg med et glass rødt foran TV-en.

Er du for øvrig en av dem som befinner deg i et forhold på alle hjerters dag, finnes det ingenting i veien for at du og din kjære også kan dra nytte av ovennevnte muligheter og få en trygg og hyggelig Valentine’s Day inne!

Datakilder

– Andel single er basert på tall fra Kantar Forbruker & Media, der singel = Ugift/single eller Tidligere gift (Separert/Skilt/Enke/Enkemann).

– For take out alternativer har vi hentet ut antall restauranter tilgjengelig i Foodora i hver by.

– Gjennomsnittlig nedlastningshastighet er basert på målinger foretatt av hastighetsappen Speedtest by Ookla i 2018.

– For vinlevering har vi sjekket hvilke byer Vinmonopolet tilbyr utkjøring til.

Var denne artikkelen nyttig?
Ring oss
Send en e-post