17. mai er vi så glad i, googler vi gjør fra morgen til kveld!

16/05/2017 - - Nettrafikk / 2 minutter lesetid lesetid (334 ord)

Vi feirer 17. mai hvert år. Hvert år er det på med finstasen. Ja, vi elsker dette landet. Vi vifter med flagg og spiser pølser og is til den store gullmedaljen. 17 mai kakeOg hvert år kommer det som en overraskelse på oss, som den berømte julekvelden på kjerringa – i hvert fall hvis vi skal tro Google. Det er som et lite vindu inn i den norske folkesjela, og den er fylt med kake, sang og frokost. I den rekkefølgen.

Vi er også veldig opptatt av hår. Man kan kanskje trygt anta at det dreier seg om folk som allerede har hår, men som bare ikke vet helt hva de skal gjøre med det på 17. mai. Det er gode tider for flettebloggere.

Klær er kanskje enda viktigere, og spesielt for de bunadsløse. Bukse? Jakke? Slips? Vi håper Google svarer at det er helt greit å ha på seg alt dette, og gjerne en skjorte også.

Men så var det denne 17. mai-sløyfa da. Hvilken side var det den skulle på nå igjen?
Kjære alle dere som kommer til å måtte google dette idet dere er på vei ut døra – i år igjen: den skal sitte på venstre side, nærmest hjertet.

17 mai bunadOg om de 1300 som nå vet at man verken kan røyke, drikke eller bruke tilfeldige paraplyer når man har på seg bunad overholder reglene, det gjenstår å se.

10 ganger i måneden, året rundt, er det noen som lurer på hva slags bunad Wenche har, eller hvorfor man sier Gratulerer med dagen på 17. mai. I Sogn og Fjordane googlet noen 17. mai- kake 100 ganger den 12. mai. Ingen andre dager, kun den 12. Og ikke bli overrasket om du ser en hund i bunad. Eller tusen.

Men aldri tidligere har noen satt sammen ordene 17. mai og terror, før i april i år. Vi håper det er siste gang. Og at de 320 som med tungt hjerte skrev ’alene på 17. mai’ og trykket enter i fjor, kanskje er blant dem som trenger nye bunadssko eller oppskrift på pavlova i år!

Gratulerer med dagen, Norge!

Var denne artikkelen nyttig?
Ring oss
Send en e-post