Hvorfor oppdatere WordPress og Plugins?

16/04/2014 - - Nettrafikk

Kunder spør oss ofte, ”Er det nødvendig å installere oppdateringer for WordPress og Plug-ins?”.

Svaret er ”JA”! Dette fordi en oppdatering:

… øker sikkerheten
… fikser bugs
… legger til nye funksjoner

WordPress er software og må oppdateres regelmessig akkurat som ditt operativsystem på PC eller Mac. Ikke vent og oppdater to eller tre versjoner samtidig. Det kan være skadelig og du vil få mye mer å sette deg inn i. Din utvikler bør gjøre disse oppdateringene for å sikre at design og funksjonaliteter ikke endres eller går tapt i prosessen.

Øk sikkerheten og fjerne «bugs»!

En oppdatering av WordPress og Plugins fikser svakheter og styrker nettstedet ditt mot hacking og/eller andre angrep. Derfor lønner det seg å oppdatere så raskt som mulig for å minske tiden hvor du er sårbar. «Bugs» oppdaget i tidligere versjoner vil også bli fikset ved en oppdatering. Hvis du opplever problemer med din versjon av WordPress, så kan det være du trenger en oppdatering?

 

WordPress Oppdatering

Oppdatering av Plugins.

Selv om det er viktig å oppdatere WordPress, så kan det være like viktig å oppdatere plugins. De kan nemlig være like utsatt mot hackere som utdaterte WordPress versjoner. Denne oppdateringen bør gjøres før selve WordPress oppdateres, men dette vet din utvikler.

Før eller senere vil nettstedet ditt bli hacket.

Når det kommer en ny WordPress – eller Plugin oppdatering følger det alltid med en bug-fix-rapport. Hackere går gjennom disse rapportene og prøver å finne svakhetene hos nettsteder som bruker eldre WordPress versjoner.

Hvis ditt nettsted blir hacket kan dette få alvorlige konsekvenser:

 • Konfidensiell data kan gå tapt.
 • Sensitiv kundeinformasjon kan gå tapt eller offentliggjøres.
 • Nedetid frem til feilen oppdages og fikses.
 • Pinlig innhold kan bli plassert på siden din.

Dette vil koste tid, innsats og penger. I følge ”WP Beginner” har 83% av alle sider som blir hacket ikke blitt oppdatert.

 

Kontakt din utvikler!

For å sikre at oppdateringer ikke påvirker design eller andre funksjonaliteter, bør oppdateringene gjøres av din utvikler. Når WordPress viser en advarsel om at det er på tide med en oppdatering, kontakt din utvikler og få hjelp til dette med en gang.

Nye funksjoner!

Nye funksjoner gjør WordPress mer brukervennlig og nyttig. Du vil ikke kunne dra nytte av disse dersom du ikke oppdaterer WordPress. Den seneste store oppdateringen (WordPress 3.8 Parker) inneholdt blant annet:

 • Nytt og freshere design på admin panelet.
 • Fonter optimalisert for både desktop og mobil.
 • Vektor baserte bilder som skaleres på skjermen.
 • Raskere innlasting av sider.
 • 8 nye farge teamer.
  m.m

Siste oppdateringen av WordPress kom 8 april.

Spørsmål?

Hvis du har noen spørsmål angående oppdatering av WordPress eller Plugins, ta kontakt med Nettrafikk på post@nettrafikk.no eller tlf: 21 39 94 11.

Var denne artikkelen nyttig?
Ring oss
Send en e-post