Instagram lanserer Snapchat-kopi

03/08/2016 - - Nettrafikk

Instagram har en stor oppdatering på gang, som i løpet av de neste ukene rulles ut globalt. Her vil du få mulighet til å legge ut en story som varer i 24 timer. Du kan tappe deg igjennom storyen, svipe opp for å se hvem som har sett den og tegne på bildene. Høres dette kjent ut?

SNAPCHAT ER EN STERK KONKURRENT

I Norge har Snapchat i lengre tid hatt flere brukere enn Instagram.

I følge Ipsos har Snapchat per 16. april 2016 – 238.000 – flere norske brukere enn Instagram. Det er tydelig at Instagram (og Facebook som eier) kjenner på konkurransen. Tirsdag lanserte de en oppdatering som så og si er Snapchat integrert i Instagram.

Per 16. april 2016 hadde Snapchat 1.911.000 norske brukere, mens Instagram hadde 1.673.000 norske brukere.

INSTAGRAM KOM NYLIG MED EN ANNEN STOR OPPDATERING

Det er ikke så lenge siden Instagram hadde en stor oppdatering hvor man ikke lenger får se de sist publiserte postene kronologisk. De satte opp algoritmer sånn at de mest relevante og populære postene kommer opp først. Dette førte til ramaskrik blant Instagram-entusiastene. Det kan være at denne nye oppdateringen er et tiltak for å få mer aktivitet på appen igjen.

IKKE FØRSTE GANG FACEBOOK PRØVER Å KOPIERE SNAPCHAT

Husker du Slingshot? Hvis svaret er nei, er du nok ikke alene. I 2014 kjente Facebook også på konkurransen og lanserte en egen app som skulle konkurrere med Snapchat. Slingshot den tok aldri av og i slutten av 2015 fjernet Facebook appen fra AppStore.

Det ser ut som de har lært litt av denne feilen, og denne gangen har de integrert konkurrenten mot Snapchat inne i Instagram. Så får vi se om Instagram og Facebook klarer å ta opp konkurransen, selv om de har kopiert fra Snapchat.

KONTAKT OSS OM DU ØNSKER HJELP MED SOSIALE MEDIER

Ta en telefon til +47 21 39 94 11 for en prat om din bedrifts strategi for sosiale medier, eller send oss en e-post.

Var denne artikkelen nyttig?
Ring oss
Send en e-post