Søkemotoroptimalisering – sidetitler

02/06/2015 - - Nettrafikk

Tittelen er et av de viktigste elementene når det kommer til hvordan en nettside oppfattes av både mennesker og søkemotorer. Den sier noe om relevans, sidens innhold og kan være avgjørende for rangeringen i søkeresultater.

Vi anbefaler normalt å holde lengden på sidetitler under 55 tegn. Imidlertid er det mer enn kun antall tegn som bestemmer hvor mye plass tittelen tar opp.

Variabel størrelse på sidetittelen

Fonten Arial er utformet slik at avstanden mellom skrifttegnene er proporsjonal. Det vil si at ulike bokstaver tar opp forskjellig bredde. Å finne optimal lengde på en sidetittel er derfor ikke så enkelt som å bare oppgi maksimalt antall bokstaver.

I eksemplet nedenfor har vi brukt CAPS LOCK for å illustrere en sidetittel som tar opp stor bredde:

Søkemotoroptimalisering Sidetittel

 

 

Når det kommer til Googles fremstilling av sidetitler er det viktig å være klar over følgende:

  • Smale bokstaver tar opp mindre plass i bredden – Kanskje åpenbart, men greit å være klar over når man utformer titler.
  • CAPSlock er plasskrevende – Overivrig bruk av store bokstaver sluker mye plass. Forvent helt ned mot 42 bokstaver som maksimum hvis alt er skrevet slik, og tittelen inneholder brede bokstaver som M, W og Æ.
  • Avkuttede titler gir færre gjenværende bokstaver – Når Google har kuttet slutten av tittelen mister man også ytterligere plass ved at det legges til ”…” for å indikere at noe er tatt bort.

Søkemotoroptimalisering Sidetittel

 

 

Med smalere bokstaver blir det bedre plass i tittelen. Vi fikk plass til 14 flere tegn (inkludert mellomrom) i overskriften ovenfor enn ved å utelukkende anvende store bokstaver.

Hvor lang kan en sidetittel være?

Dr. Peter J. Meyers fra Moz Blog forsøkte å finne svaret ved å utføre 10 000 søk og se på hvor mange tegn det var plass til for hver tittel på forsiden (de ti øverste resultatene) før Google kuttet bort resten.

Søkemotoroptimalisering Sidetittel

Lengden på sidetitlene varierte kraftig avhengig av bruk av store bokstaver, smale bokstaver og så videre. De mest plasskrevende titlene gav kun rom for helt ned til 42 bokstaver, mens de smaleste bokstavene gav titler på opp til 68 tegn.

Når vi jobber med webutvikling og søkemotoroptimalisering forholder vi oss til at det skal være maksimalt 55 bokstaver i sidetittelen. Årsaken er at det vil være tilstrekkelig til å få frem hele sidetittelen 95,8% av tiden, ifølge Meyers undersøkelser.

Dersom du selv vil prøve deg frem på ulike sidetitler og se hvordan de blir seende ut i Google, anbefaler vi deres Title Tag Preview Tool.

Les mer om øvrige søkemotoroptimalisering-tips og sjekk hvor lang tittelen og metabeskrivelsen din er her.

 Kontakt oss om søkemotoroptimalisering

Ring oss på +47 21 39 94 11 for en uforpliktende prat om søkemotoroptimalisering og hvordan vi kan hjelpe deg med å bli synligere på nett.

Var denne artikkelen nyttig?
Ring oss
Send en e-post