Hopp til innholdet

Sletting av Google - Universal Analytics

Fra 1. juli 2024 vil Google slutte å støtte Universal Analytics (UA), og alle data vil bli slettet. Denne endringen er et resultat av økende krav til personvern og moderne databehandling i dagens digitale landskap.

Sletting av Universal Analytics – Nettrafikk

Google Analytics 4 (GA4) er designet for å møte disse kravene ved å tilby mer avanserte verktøy for sporing og analyse, inkludert forbedret innsikt i brukeradferd på tvers av plattformer.

Hvorfor skjer dette?

UA er ikke lenger tilstrekkelig for dagens behov. GA4 bruker en mer fleksibel datamodell som er bedre rustet til å tilpasse seg endringer i teknologi og personvernlover. Dette inkluderer muligheten til å spore brukerreiser på tvers av enheter og plattformer mer effektivt, samt integrasjoner med nye verktøy og funksjoner som maskinlæring.

Hva skjer videre?

Det er avgjørende for alle som bruker UA å migrere til GA4 før fristen for å sikre kontinuitet i data og innsikt. GA4 gir bedre datakontroll, forbedrede rapporteringsfunksjoner og mer presise analyser, som er avgjørende for å forstå og optimalisere kundeopplevelser.

Her er noen steg du kan ta for å forberede overgangen:

1.    Sett opp GA4-kontoen din: Opprett og ferdigstill GA4-oppsettet i Google Analytics.

2.    Eksporter dataene dine: Vi anbefaler å eksportere viktige data til et datavarehus eller Excel/Google Sheets for å ha en sikkerhetskopi. Dette er viktig fordi historiske data ikke kan migreres direkte til GA4.

3.    Lær deg GA4: Bli kjent med de nye funksjonene og verktøyene i GA4 for å utnytte plattformens fulle potensiale.

For ytterligere informasjon og veiledning om hvordan du kan overføre til GA4, kan du besøke Google Support.

Kontakt oss

Har du spørsmål eller trenger assistanse? Kontakt oss gjerne for mer informasjon og hjelp med overgangen til GA4.