Penguin 3.0

05/11/2014 - - Nettrafikk

Kort tid etter at Google rullet ut sin Panda-oppdatering kom også pingvin-oppdateringen vraltende frem. Førstnevnte tar for seg sider med tynt innhold, mens sistnevnte har til formål å fjerne spam fra internet.

Det er nå over ett år siden Penguin 2.0 ble annonsert. Ifølge Search Engine Land er dette oppdateringen det har vært knyttet størst forventninger til det siste året.

Penguin 3.0

Hvem blir rammet?

Hovedfokuset til denne algoritmen er å ta seg av nettsider som forsøker å spamme Googles søkeresultater. Det betyr i praksis alle som har kjøpt og solgt lenker for å bygge et nettverk som kun eksisterer for å plasseres bedre i Google-søk.

Samtidig kan enkelte som ikke har forsøkt seg på spam bli rammet. De som plutselig rangerer betydelig lavere kan ha lenker til spam-sider uten selv å være klar over det. Det kan være en forsømmelse fra webmaster eller en kan ha blitt offer for negativ SEO. Med negativ SEO menes at noen har lenket til siden din fra spam-sider for å presse deg nedover i søkeresultater.

Hvordan hente seg inn igjen?

Alle som har blitt rammet av Penguin 3.0 har muligheten til å rangere like godt som før hvis de kvitter seg med dårlige lenker. Imidlertid vil man ikke se noe resultat av endringene en har gjort før Google ruller ut neste oppdatering. Det er uheldig med tanke på at mange har ventet over ett år på den siste utgaven av Penguin.

Vi anbefaler følgende tiltak:

  • Bruk et verktøy som Open Site Explorer for å se hvilke lenker som peker tilbake på din nettside. Sjekk om noen av disse fremstår som mistenkelige eller som spam
  • Lag en liste over uønskede lister og kontakt rette vedkommende for å få dem fjernet
  • Bruk Googles Disavow Links Tool til å laste opp en fil med det du ønsker fjernet
  • Start prosessen på nytt og lag en oversikt over alle lenker. Foreta jevnlige revisjoner av lenkeprofilen din

Mindre endringer i rangeringen kan være et indirekte resultat av Penguin 3.0 ved at enkelte lenker rett og slett ikke teller på samme måte som tidligere.

Ta kontakt med Nettrafikk hvis du har noen spørsmål eller trenger hjelp til søkemotoroptimalisering.

Var denne artikkelen nyttig?
Ring oss
Send en e-post